Tunsori si coafuri pentru fata ovala | Alina Cotta

Articole pe Blog

Fata ovala este cea mai versatila forma a fetei, cea mai cautata, datorita simetriei perfecte dintre frunte-nas, nas-barbie si a multimii de look-uri pe care le poti adopta.

Forma fetei dicteaza tunsoarea potrivita, asa ca, pentru a beneficia de o tunsoare ideala, este important sa stii care este forma fetei tale. Daca ea este una proportionala, fruntea si maxilarul sunt de aceeasi latime, pometii foarte bine accentuati, atunci poti sa te feliciti pentru ca esti fericita posesoare a unei fete ovale.

Vedete precum Jessica Alba, Liv Tyler, Eva Mendes, Rihanna, Kim Kardashian au forma fetei ovala si au ales tunsori perfecte pentru a le scoate in evidenta trasaturile perfecte.

Indiferent de lungimea parului pe care o alegi, vei arata cel mai bine cu trepte in zona pometilor, a buzelor sau barbiei, practic in zonele pe care doresti sa le evidentiezi, dar, de asemenea, o alegere perfecta e sa iti lasi chipul descoperit pentru a pune in valoare fata perfect ovala.

 

Coafurile pe par lung e necesar sa fie cat mai voluminoase, in principal in partile laterale, astfel vei indulci trasaturile si vei reproportiona chipul. Onduleuri largi sau usor mai stranse care sa echilibreze trasaturile fetei ovale sunt perfecte in alegerea coafurii.

Evita tunsorile foarte drepte pentru ca iti vor face chipul sa para mai lung. Daca fata este mult prea alungita poti opta pentru un breton drept, care va taia din lungime si va echilibra trasaturile. Cararea pe mijloc si coafurile simetrice amplifica inaltimea fetei si nu sunt recomandate.

Un bob de lungime medie, cu breton oblic, poate fi o alegere ideala pentru tine daca optezi pentru o tunsoare medie. Evita tunsorile cu volum exagerat in crestet care alungesc in mod excesiv fata, precum si boburile prea lungi. La fel, daca ai o fata putin mai lunga, trebuie sa gasesti o tunsoare care da latime fetei. Iti recomand un bob pana la barbie si in trepte.

Fata ovala e cea mai aproape de ideal, de aceea trasaturile fetei nu trebuie acoperite prea mult din tunsoare.Pentru parul scurt, daca esti indrazneata, poti merge catre o tunsoare cat mai baieteasca fara sa iti fie teama ca nu iti va sta bine, dimpotriva, iti va lasa fata descoperita si astfel te va pune perfect in valoare si iti va evidentia ceea ce ai mai frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.